Bildportfolio – Elevens digitala portfolio

Fördelarna med bildportfolio

  • Bildportfolio används av eleverna från årskurs 1 till 9, vilket ger en bra och överskådlig bild av progression och lärande
  • Underlättar formativt lärande och betygsbedömning
  • Eleven dokumenterar själv – snabbt och enkelt
  • Samla allt på ett ställe – från skisser till färdigt alster
  • 0 alster på söksidan

Videolänk

Bildportfolio går att nå via dator, laptop, surfplatta och mobil

Följ elevens utveckling online

Att samla elevens alla färdiga alster kan vara en utmaning: skulpturer, digitala filmer och bilder, gemensamma och ämnesövergripande projekt är svåra att få samla på en fysisk plats. I Bildportfolio får varje elev ett eget konto där de själva kan dokumentera alla sina alster i text och bild. De finns kvar under hela deras skolgång och deras utveckling blir tydlig både för dem själva och för dig, vilket underlättar formativt lärande och betygsbedömningen. Eftersom Bildportfolio fungerar lika bra i datorn och mobilen som på surfplatta, kan eleven dokumentera sin arbetsprocess och göra sin redovisning när som helst

Pojke tittar på surfplatta tillsammans med kvinnlig lärare

Eleven dokumenterar själv

Eleven gör själv sin dokumentation i Bildportfolio genom att ladda upp text och bilder av sina alster. De äldre eleverna är vana vid detta från sociala medier och de yngre eleverna lär sig snabbt. Texterna de skriver om sin process kommer att utvecklas och fördjupas ju mer de tränar på att formulera sig om ämnet bild. Dokumentationen sparas och finns kvar under hela elevens skolgång. Om eleven byter skola eller lärare är det enkelt att flytta med Bildportfolio.

Elevsida på Bildportfolio med dokumentation i form av teckning och text.

Dokumentation och undervisningsstöd

Med Bildportfolio får du en gedigen dokumentation på din lärarsida över alla dina elever och deras arbete. Flera olika funktioner gör det smidigt för dig att ge kommentarer och utvärdera, samt ger dig både en överblick och möjlighet att se detaljer. Bildportfolio anpassas enkelt till din planering och undervisning. Du kan bland annat lägga in presentationsmallar, länka in matriser, ge feedback eller skriva egna minnesanteckningar. Tydliga instruktionsfilmer vägleder dig för att du ska få ut mesta möjliga av Bildportfolio.

Många små bilder med olika teckningar

Inspiration

Eleverna kan välja att visa upp sina alster på söksidan. Idag ligger 0 alster uppe som inspiration för andra. Sök och inspireras!

Postit-lappar med symboler för epost, telefon, snabel-a och mobiltelefon.

Fri support

Med Slöjdlexikon får du alltid fri support. Vi värnar om att våra läromedel Slöjdlexikon, Bildportfolio och Slöjdportfolio ska fungera så optimalt som möjligt. Därför är de programmerade i Sverige – för trygghet och snabb respons.