Slöjd.nu-kurser

Välkomna på kollegial fortbildning i slöjd!
31 aug - 2 sept 2018

Förkovra dig i en slöjdteknik, lär dig mer om digitala verktyg och digitala material, och finslipa din didaktik. Under en inspirerande, verkstadsbaserad långhelg delar vi med oss av didaktiska metoder och arbetsområden anpassade för din undervisning.

Temat för dessa nyskapande Slöjd.nu-kurser är grön, hållbar slöjd i en digital framtid.

Helgen spenderas på det natursköna Söderåsens pensionat i Skäralids nationalpark. Med helpension och delat boende i vandrarhemsstandard kan du helt fokusera på slöjden.

Du väljer en verkstad: textil, trä eller läder.

HÄR kan du hitta hela programmet


ANMÄL DIG HÄR!


Grönt Trä

Lär dig undervisa dina elever i färskvirkesslöjd och täljning. Vi fäller träd med bågsåg, lär om eggvertyg, hanterar knivar och yxor på elevsäkert vis med flera funktionella och didaktiska grepp. Kursen vänder sig främst till dig som inte känner dig trygg i hanteringen av eggverktyg som kniv och yxa. Som grädde på moset täljer vi något vackert och kanske också funktionellt.
Ledare - Greger Trobäck


Grönt Läder

I läderverkstaden överbryggar vi hård- och mjukslöjden och kombinerar verktyg och tekniker för att skapa bruksföremål i läder. Under helgen får du som deltagare lära dig materiallära, sömnadstekniker, enklare mönsterkonstruktion och dekorationsmetoder hämtade från slöjdlexikon. Utifrån dina egna idéer designar och tillverkar vi väskor och fodral som vi syr och sedan dekorerar. Målet är att du efter helgen skall känna dig bekväm med att välja material, metoder och föremål att sedan arbeta med i din egen undervisning.
Ledare - Christian Svensson


Grön Textil

I textilverkstaden utgår vi från vit ekologisk trikå som du syr exempelvis en top eller t-shirt av och sedan dekorerar med siluettskärare, broderimaskin, laserskärare eller airbrush. Under helgen får du lära dig att arbeta med trikå och hur du kan skapa personliga uttryck. Släpp loss kreativiteten och se vad du kan göra med hjälp av en dator och digitala verktyg. Du får sy på bra skolmaskiner från Janome, symaskin, overlock och broderimaskin.

Ledare - Inger Degerfält


Du anmäler dig via länken nedan. Har du praktiska frågor vänligen kontakta oss på christian@slojd.nu

ANMÄL DIG HÄR!