Slöjdlexikon - Ditt digitala uppslagsverk

 • Digitalt uppslagsverk för hela slöjden
 • Tydliga och detaljerade filmer
 • Instruktioner för hela slöjdprojekt
 • Koppling till läroplan och kunskapskrav

  Videolänk

  Händer som stickar med lila garn

  Undervisningsmaterial för allt inom slöjd

  Genom Slöjdlexikon får du tillgång till undervisningsmaterial för hela slöjden: textil, trä, metall och övriga material. Det tydliga upplägget i Slöjdlexikon gör det enkelt för eleverna att inhämta kunskap om slöjdens material och tekniker. Du som lärare får tid för samtal om processen och det utforskande lärandet. Använd projektor och visa för hela gruppen samtidigt eller låt eleverna använda Slöjdlexikon individuellt för att kunna arbeta i sin egen takt med stöd i lexikonfilmerna.

  Slöjdlexikon utökas kontinuerligt med nytt material och flera slöjdtips, så du har hela tiden tillgång till det senaste inom inspiration och olika slöjdtekniker.

  Slöjdlexikon går att nå via dator, laptop, surfplatta och mobil.

  Slöjdlexikon finns alltid tillgängligt

  Slöjdlexikon är ett digitalt läromedel som du och eleverna kan använda när ni vill, var ni vill och från vilken surfplatta, mobil eller dator som helst.

  Ung flicka har träslöjd med hjälp av Slöjdlexikon på surfplatta.

  Eleven kan utvecklas i sin egen takt

  Med Slöjdlexikon kan varje elev kan arbeta självständigt och i sin egen takt via surfplatta eller laptop, vilket ger dig som lärare mer tid till hjälpa till där det behövs. Det breda innehållet bidrar till både elevutveckling och kompetensutveckling.

  Olika verktyg för trä- och metallslöjd runt surfplatta med Slöjd.nus hemsida.

  Tydligt upplägg som är enkelt att följa

  Slöjdlexikon är uppdelat i fyra kategorier utifrån material: textil, trä, metall och övriga material. Här är det enkelt att slå upp den instruktion som behövs - som i ett uppslagsverk.

  Slöjdens tekniker presenteras grundligt, med lexikonfilmer som visar hur olika specifika moment utförs. Likaså presenteras verktyg och redskap med korta och precisa filmer. Under "Instruktioner" finns mängder av projekt med hela arbetsprocessen presenterad i film, allt från att sticka en nalle eller sy en t-shirt till att slöjda ett skåp i trä eller ett mobilfodral i läder.

  Materiallära, historik och slöjd i samhället är viktiga delar i undervisningen och har sin givna plats i Slöjdlexikon.

  Postit-lappar med symboler för epost, telefon, snabel-a och mobiltelefon.

  Fri support

  Med Slöjdlexikon får du alltid fri support. Vi värnar om att våra läromedel Slöjdlexikon, Bildportfolio och Slöjdportfolio ska fungera så optimalt som möjligt. Därför är de programmerade i Sverige – för trygghet och snabb respons.