Fånga bollen!

Det går bra och vi behöver bli fler, är det du? 

Du blir en del av ett härligt gäng: Slöjd.nu är ett familjärt företag som genomsyras av entusiasm och gemenskap samt ett brinnande intresse för slöjd, pedagogik och elever. Vi har kontor i både Lund och Arkelstorp och är vana vid att arbeta på distans. När vi samlas är det oftast på kontoret i Lund, där vi även har vår film/foto-studio. 

Slöjd.nu startades för över 20 år sedan, våra läromedel används av skolor runt om i hela landet. Förutom läromedel säljer vi Janome symaskiner till skolor samt håller fortbildningar. 

Fotograf/filmare

Vårt signum är korta koncisa instruktionsfilmer som är grymt snygga! Filmerna visar hur man utför olika slöjdmoment och är samlade i det digitala läromedlet Slöjdlexikon. 

Slöjdlexikon används av skolor runt om i hela landet och visar eleverna hur man slöjdar, hur verktygen och redskapen används samt berättar om historik om slöjd och hantverk. 

Vi märker också tydligt ett växande intresse hos privatpersoner.

Arbeta med oss

Vi behöver bli fler och söker nu ytterligare en fotograf som kan fota, filma samt redigera material till Slöjdlexikon. För det mesta arbetar vi i vår studio i Lund men det händer att vi ger oss av och fotar/filmar utomhus. Idag har vi redan två fotografer i företaget och de kommer bistå dig i arbetet.

Är detta du?

Vi söker dig som har adekvat utbildning för foto och film samt lång och gedigen erfarenhet av att arbeta i studiomiljö. Det krävs att du är noggrann och effektiv.

Eftersom du står för slutkontroll av filmernas undertexter, behöver du ha god svenska: stavning och grammatik.

Det är ett stort plus om du har intresse av slöjd, hantverk, kreativa processer och/eller pedagogik då det krävs ett nära samarbete med författarna för att riktigt fånga det väsentliga i varje film och bild.

Kunskap om trycksaker och grafik är välkommet.

Vi lägger stor vikt vid att vårt samarbete ska bli långsiktigt och att vi ska trivas med att arbeta tillsammans.

Var: Vår studio på Gunnesbo, Lund
Omfattning: 1-2 dagar varje vecka under terminstid
Ersättning: Lön enligt avtal
Ansökan: Skicka ditt CV och kort personligt brev till kontakt@slojd.nu