Mikael Degerfält

2003 byggde Mikael föregångaren till Slöjdportfolio: @tt slöjda.

Inger berättar:
”Det var där, på den bryggan som vi bestämde oss för att göra @tt slöjda. Det var då jag tog bilden på honom. Han hade precis blivit färdig dataprogrammerare och hade inget att göra. Själv hade jag just gått en kurs i portfoliometodik.

Det som fick idén att börja gro var att allt fler lärare skickade in bilder på sina elevers alster, som eleverna gjort efter beskrivningarna från oss.  Jag satt och la upp alla bilder på vår hemsida, men det tog ju mycket tid. Så kom Moa, min dotter, skuttande ner från ovanvåningen en kväll och berättade att hon hade lagt upp en bild på Lunastorm. Kan hon så kan eleverna, tänkte jag.

Då, när Micke just hade pluggat färdigt, hade han både kunskapen och tiden att skapa den databas för slöjdalster som vi drömde om, en databas där eleverna kunde lägga upp bilder och dokumentera sin slöjdresa.”

Idag arbetar han som dataingenjör hos Rovio och bygger roliga spel. På slojd.nu finns han alltid kvar som moraliskt stöd och bollplank. Hans stora uppgift hos oss är numer att ha det övergripande ansvaret för webhosting.